Categorías
Actualitat padbolgirona

Les regles del padbol: Com es juga?

Com es juga a padbol? Veuràs que les regles del padbol són molt senzilles i que ben aviat et podràs familiaritzar amb les normes. Aquí hi trobaràs una guia pràctica per aprendre les nocions bàsiques.

Regles del padbol

  • Puntuació: Es fa com amb el pàdel. (15/0, 30/0, 40/0 i joc). Els sets els guanya qui s’emporta 6 jocs i si s’arriba al 5-5 s’ha de guanyar el set de 2 jocs (o amb tie-break després del 6-6)
  • Servei: Ha de ser creuat i ha de botar al quadrat delimitat de la pista contrària. El bot és obligatori. Es pot fer servir el vidre propi per fer rebotar la pilota en el servei.
  • Màxim 3 tocs per parella: Similar al vòlei. Recepció, col·locació i rematada. Els jugadors no poden fer dos tocs seguits.
  • Mínim 2 tocs per parella. Només hi ha dues excepcions: Si tornem la pilota de la zona delimitada en vermell de la pista o si la fem rebotar al vidre abans de tornar al camp contrari, podem fer-ho directament, només amb 1 toc.

Les normes ampliades les pots trobar al reglament de padbol internacional (PDF)

Reglament de padbol

Regles adaptades per a principiants

En alguns casos, per adaptar el reglament per nivells, podem estudiar la possibilitat de facilitar algunes normes. Per exemple: Que el receptor pugui tocar dues vegades seguides la pilota, o deixar un bot extra un cop un de la parella ha tocat la pilota. Aquestes adaptacions no formen part del reglament oficial i simplement poden servir per ajudar a dinamitzar sessions i adaptar-les als nivells.

Juga amb nosaltres i descobreix aquest nou esport. Ja pots reservar pista de padbol a Girona al X3 Club Girona Padel. Consulta tots els horaris de Pad bol Girona.